söndag 21 augusti 2016

Skördetid...

Hej!
Ännu en vecka har skenat iväg...
Även om man inte gör något speciellt,är det fullt upp,tycker jag.
Det är mycke att ta hand om...

Nu ,när skogen fått lite regn har svamparna fått ny fart.

Plötsligt fanns det Karl-Johansvamp
och så kantareller förstås.

Jag tycker dessa soppar är så fina.
Dessa var små och knubbiga och alldeles rena från mask.

Jag har provat att torka en del.
Skar dom i tunna skivor och sen på bakplåtspapper på plåt.
Stått i ugnen på 50 grader med ungsluckan på glänt.
..nästan ett dygn.
Verkar torra nu.
tar inte mycke plats efter denna metod.
Smidigt att bara strö lite i såsen.....

Och så har vi vår Havtornsbuske.


...där är mycke bär...


...väldigt tätt..



Har plockat några liter.
Ska först frysas.
Därefter  blir det lite sylt och marmelad.

Havtorn,sägs vara mycke nyttigt.Mycke C-vitamin och andra ämnen.
Bäret är surt,men helt OK att äta lite i färskt tillstånd också.

Ha det gott!
Margareta

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja denna härliga skördetid...har precis druckit havtornsjuice till frukost, ja lite speciell smak är det allt! Men gott!
Svamp är inte dumt det heller men jag vågar inte plocka själv, ha noll kunskap gällande svamp :)
Ha en fin torsdag!
Kram från Titti

Anonym sa...

Hej!
Vilka fina havtornsbuskar du har. Hur länge har du haft dem?
Måste man ha en hanbuske också? Köpte en honplanta på Blomsterlandet för 25 kr men den ger kanske ingen skörd.
Kram Karin E