Hej!
Här har vi en solig dag.
För min del står trädgårdsarbete på tur...
...och så röra i syrenblomssaften förstås...
Jag satte till en sats i lördags.
Härligt med en korg syrenklasar.
Bedövande doft i köket.
Här fick blommorna och krypen ett bad innan sockerlagen slogs på.
Nu står det i kyskåpet.
Ska silas upp på torsdag.
Här är receptet om någon vill prova:
SYRENBLOMSSAFT
40-60
klasar bondsyren
1-1½
kg strösocker (jag tog ca 1 kg)
50g
vinsyra el.citronsyra
1citron
1,5
liter vatten
Skaka
blomklasarna rena från ev.småkryp.
Lägg
blommorna i en kruka.
Koka
upp vattnet .Rör ner sockret och rör tills det är helt löst.
Lös
upp vinsyran i lite sockerlag.Blanda sedan ner det i sockerlagen.
Häll
lagen över syrenklasarna.
Riv
skalet på citronen.Dela citronen och pressa den.Häll ner saft och
rivet skal i lagen.
Täck
över.
Låt
stå svalt i 5 dygn.Rör om ett par gånger om dagen.
Sila.
Förvara
svalt el. frys in.
Spädes
med vatten som vanlig saft vid serveringen.
Servera
gärna ur en fin glaskaraff,så blir vardagen en fest! Eller hur?
Ha en bra dag!
♥
Margareta
3 kommentarer:
åhh känner doften ända hit!
Och tack för receptet!
Kanske man skulle prova!
karmar Kathrine
Mången saft har jag gjort i mina dar men aldrig syrenblomssaft! Så spännande!
Kram Eva-Mari
Spännande..har aldrig hört talas som denna saft. Jag som går och väntar på fläder. Men detta kanske man skulle testa, trädgården är ju liksom full!
kram
carina
Skicka en kommentar