lördag 6 mars 2010

Köksfönster


En titt i fönster. Detta är ena köksfönstret mot norr. Där trivs en adiantum i en vacker skål.Jag är förvånad att den har klarat vinterns torra luft så bra.

Andra kösfönstret mot norr. En gammal spann som pappa hade när han provmjölkade för länge,länge sen.Med en mugröna och spets har spannen nu fått ett nytt liv.Ganska effektfullt tycker jag.Fönstret mot öster. En "silverpokal" med en murgröna som också klarat vintern bra.Bokstaven M i bakgrunden och den lilla mjölkspannen som vi burit in mjölk i från lagårn till köket.Men det var också för länge,länge sen.Detta fönster är i köket,men det är på dörren som står lutad mot väggen.Ingen funktion,mer än att det är vackert.Bokstäverna bildar SOL eftersom det är vad som gäller nu.Ett slarvigt bundet hjärta av björkris.

Jag önskar er alla en riktigt bra helg!
Margareta

4 kommentarer:

Lisas torp sa...

Härliga bilder från dina fönster! Så fint du har ordnat med blommorna i olika kärl!

Ja, tänk vad mycket man kan använda en gammal dörr till - vackert!
Ha en fin söndag!
Lisa

Älskar sött/ Unik kollektion sa...

Hej hopp i lingonskogen!!
Underbara bilder du visar...:) dörren är helt ljuvlig!!
Du har verkligen blivit en hejjare på att göra inlägg... Hejja dig, såååå kul!! Var på lantligt och anna k i fredags... ( träffade även på Mia) Hade en helt underbar dag, då jag gick runt och bara myste..:)
Blev tom med en overlock symaskin, så nu ska det bli till att sy kläder för hela slanten....:) fiket i Växjö lät mysigt!! Är det något att tipsa om i vn kanske?!
Ha en härlig kväll... Massor med kramar Malin

no47-mia sa...

Heej Margareta!!

Jaa, nu är jag tillbaka i denna världen igen. Inte lätt att hålla sig borta men nu finns här ny härlig energi tack vare det härliga vädret vi haft med tror jag. Jag hade som Malin en härlig dag i jkp.. Skickar ett mail sen å berättar..hihi..

Nu till ditt så underbara hem..
Såå fina bilder med alla charmiga saker och blommor.. Ditt slarviga hjärta bara älskar jag. Gör sig så fint där på dörren. SOL ja det har vi nu haft ett par dar och vill ha i många dar till..

Kram på dig vännen!
Mia

lottens vita och gröna sa...

ohhh vilka härligt fina fönster du har margaretha, och dörren då såååå fin!
må såå¨gott!

varmkram lotten