måndag 3 augusti 2015

Betongbordsskiva...och syltade kantareller

Hej!
Då var vi inne i augusti
och sommaren är så påtaglig...verkligen fina dagar.
Förra veckan gjöt vi en bordsskiva i betong...

Här syns resultatet.
Skivan blev riktigt fin.

Lite små blåsor,men över förväntan bra.

En gammal hallspegel användes som form.
Det gick åt två påsar finbetong.Alltså 50 kg.
Ett armeringsnät finns i mitten.
Sen sprayade jag vatten morgon och kväll och hade det täckt med plast.
Fick bränna fem dagar.

Här har vi vält ut skivan!!!
Sen var det bara att bära 50 kg skiva  till bordsunderredet.

Det är mormors gamla symaskinsunderrede som får bära den tunga skivan.
Här blev det riktig rumskänsla...
Sven ligger på trappan,en gammal takbräda har blivit hylla,trätunnan blomstrar
och pelargonerna också...

...en dag blev det syltade kantareller ...
Gott!

...och linet blommar så fint..

Ha det så bra i sommarvärmen!
Margareta



5 kommentarer:

Monica sa...

Fint det blev mallen var en smart idéer! Ha en go tisdag!

Solstrimmor sa...

Sån tur ni hade som hittade en perfekt ram att gjuta i, man behöver inte gå över ån efter vatten! Det blev verkligen fint med betongskivan tillsammans med blommor, trä, och järn. Hårt och mjukt... sån harmoni!
Nu får ni njuta där efter slitet för nu har sommaren kommit!

Kramar från Eva-Mari

lisashus sa...

Vad kan väl passa bättre än en betongskiva till ett gammalt hederligt symaskinsunderrede! Åh, så perfekt! Så praktiskt att använda en gammal spegelram att gjuta i! Tackar för tipset!

Så fint du har det och så gott med syltade kantareller!
Äntligen fick vi lite sommar ändå! Jag njuter också på torpet!
Kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Snyggt med betongbord! Syltade kantareller har jag aldrig ätit, låter smarrigt!
Önskar dig en skön och solig torsdag...
Kram Titti

G:a Affären sa...

Det ser ut som om ni lyckats riktigt bra med gjutningen, perfekt att spegeln hade rätt storlek också! Finurligt! Och visst blev det en rumskänlsa där vid trappan. Har ni ett grus som är mjukare än singel? Jag avskyr singel och skulle vilja byta ut det mot något vänligare för fötterna.
Sylta kantareller har jag aldrig gjort, det måste jag kolla upp.

Kramar /Cia