måndag 6 januari 2014

Calamondin

Hej!
Trots att det är mörkt och mitt i vintern,så har Calamondinen  mognat.
Sommaren 2012 fick vi denna växt,med frukter på.
Vi har skördat en gång förut. 
I somras blommade den rikligt och satte nya frukter....


solgula...


I somras stod den i växthuset och sen har den bott i verandan.
Där är det svalt,men lite mer ljus .
Nu började frukterna ramla av.....

Här är resultatet....Calamondinmarmelad.
Det blev ½ kg frukter.
Till det tog vi ½ kg syltsocker.
Sen fick det koka ca 15 min.....klart.
(Skar frukterna i små bitar och plockade bort kärnorna förstås)
Marmeladen är söt ,lite bitter och GOD.


Nu får trädet vila upp sig i verandan,tills det blir omplantering och utevistelse i växthuset igen.

Skördesäsongen började tidigt iår....
...hur ska detta sluta??

Ha det bra!
Margareta


7 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Åhhh så härligt att kunna göra marmelad på sin egna frukt!
Så lyxigt!
Ser så gott ut!
Önskar er en fin Kväll
Kramar Kathrinhe

EM sa...

Å jösses! Det ska vara du till att få skörd på en krukväxt... magiskt, verkligen!
Jag är glad att min azalea fortfarande lever,., det ser jag som en början till ett nytt, grönare liv...
kram EM

Lory sa...

Ciao Margareta, complimenti per il
tuo blog e per le belle immagini. Ti
seguirò con piacere e ti mando un saluto dalla Sardegna (Italia). Lory

Solstrimmor sa...

Men så härligt med sol på burk! Säkert sprängfylld med c-vitaminer också, åtminstone ser det så ut! Kul med en annorlunda växt som trivs så bra. Grattis till att ha lyckats!

Ha en fin vardagsvecka!
Kramar från Eva-Mari

Anonym sa...


Man bruka säga att om man lyckas bra med sina växter så har man gröna fingrar MEN i detta fall så ser det ut som du har alldeles SOLGULA fingrar STORT LYCKA TILL MARGARETHA
önskar Ewa på Svalan
Önskar dig även en god fortsättning på det nya växtåret!

susanne sa...

Oj så lyxigt att kunna göra marmelad av en egen krukväxt! Vilken härlig början på skördeåret 2014!/Susanne

Anonym sa...

Hej Margareta.Så härligt med egen marmelad, och helt ekologiskt också. Håller med inlägget tidigare att sol på burk, gjord av egna råvaror är ju fantastiskt, och särskilt vid den här årstiden. Kram Ann-Sofie.