söndag 15 augusti 2021

Örtsalt och tomatsås

 Hej!

Nu är tiden inne att ta hand om vissa växter.

Och vädret är lagom

Det blev lite örtsalt detta året också.
Skulle gjort det tidigare,men den första dillen jag sådde blev det inget med.
Då försökte jag igen,det gick bättre.
Örterna är:dill,persilja,libsticka,gräslök,fransk dragon.och några vitlöksklyftor
skivade på mandolinen på tunnaste.
Detta får torka i ugnen 50 gr med luckan på glänt.
Hade det inne i 7-8 timmar.Fick stå sen i ugnen över natten utan värme.
Mixar sen med fint medelhavssalt.


Det blir några små burkar.
Saltet är gott till mycke,men särskilt till kokt ägg.


Många mogna tomater.
Plockade av ca 3 kg.
Halverade,la dom på långpannan.Några silverlökar i klyftor och några vitlöksklyftor.
Salt,lite råsocker....sen in i ugnen 175 gr.ca 1/2 tim.
Hällde över dom i en gryta och mixade det hela.
Kryddade lite till och ett uppkok.
Resulterade i god tomatsås.
Frös in i mindre förp.
Bra till grytor,pizza,soppa....


En planta Tiny Tim ger många frukter.
                                                    Man får plocka,så plantan orkar leva vidare....
.....och vattna och göda förstås.


växthuset


Astrid,årets pelargon,är verkligen blomvillig.


Tittut säger Stina.

Ha det så bra!
Margareta


3 kommentarer:

lisashus sa...

Vilka härliga skördetider detta är nu och du kan verkligen ta vara på läckerheterna! Så mycket gott det blir!
Kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Härligt med allt man kan skörda nu och efter en skön sommar vill mina pelargoner in i växthuset en stund! Astrid är en klar favorit hos mig :) Hel underbar...
Kram från Titti

Anonym sa...

off white
hermes birkin
curry shoes
curry shoes
supreme clothing
yeezy boost 350
golden goose outlet
off white outlet
bape
golden goose sale