söndag 17 juli 2022

Årets örtsalt på gång

 

Hej!

Halva juli har gått.

Nu var det dags att plocka örter för mitt örtsalt.

Det mesta växer och frodas.Sen finns det en del som inte vill alls,förstås.

Några rosor i vattenbad är alltid fint.


Kryddörter till saltet.
Detta året är både dill och persilja bra.
Den finaste dillen är den som självsått sig i sparrislandet.
Sen är det fransk dragon,libbsticka,gräslök och vitlök.


Här är örterna hackade och torkade i ugnen på svag värme.
50 grader med ugnsluckan på glänt i ca 7 tim.
Sen har plåten stått kvar i ugnen under natten.
Nästa moment är att mixa allt med fint medelhavssalt.
Ska ske innan dagens slut.


En ny sommarkopp.
Jag var på den trevliga hantverksmässan i Hjo förra helgen.
Något minne måste man ju köpa med sig hem....några kanske...


Krassen har kommit i blom tidigt detta året.
Blommorna är en färgklick.


Ännu en bild på rosenbågen.
En sen kväll,när dimman lägrat sig över åkern.


Idag upptäckte jag att en asblomma slagit ut.
Den är så fin,så den är overklig.
Den luktar illa.....men finheten tar över.


Vi gjorde en liten ommöblering i vardagsrummet.
Två skåp bytte plats med varandra.
Roligt med en liten förändring.

Ha det bra!
Margareta










 






1 kommentar:

lisashus sa...

Alltid lika fint hos dej, både inne och ute.
Så härligt med örtsalt av egna kryddor!
Visst är det märkligt med dillen - när man sår blir den ibland jättetjurig och vill sej inte alls, men i samma låda kan den året därpå fröså sej själv och stammen blir som tjocka armar. Underligt är det, men det är bara att hänga med och ta det som det kommer helt enkelt.
Fortsätt njut av sommaren!
Kram
Lisa