lördag 27 februari 2010

Hemtrevnad i köket

Hej alla vänner!
Ett par bilder från köket så här en lördageftermiddag.Några brickor både till lyst och användning. Det är så roligt att använda de vackra gamla tingen. Har man dom framme så här på köksbänken så är det   mycket lättare att det används. Det fina keramikfatet har Lena på LUSTFYLLT gjort.Dom gamla besticken har alltid funnits på gården.Servetten på fatet är ett loppisfynd.





På arbetsbänken framför fönstret. Kolla in längst till hö.Ett litet nytillskott. En PAL.Har länge velat ha en så liten och smäcker radio. När så den fula stora radion inte ville vara med längre,så tog jag tillfället i akt.Tänk att kunna ha en radio som smälter in bland det andra.En annan dag ska jag visa ett stort radiospektakel som jag har uppe på andra våning..
Citronmeliss är en tacksam kryddväxt.Brukar klara sig någon månad om man vattnar och sköter om den och klipper skott förstås.
Det är ett bakbord från Lantlifs Anette som också står på bänken.Det är så tacksamt att ställa lite gamla kära saker där.Silverfat älskar jag.

Ha en fortsatt bra helg!
Jag jobbar i helgen. Blev så glad för alla kommentarer som jag redan fått i mina första inlägg.Så jag bara tyckte att jag måste lägga in ett par bilder idag också.

Vänligen Margareta

torsdag 25 februari 2010

Mer glasveranda


Ser  ut som jul. men denna vita hyacint blommar idag och sprider en vårlig doft.Egentligen är ju hyacint en vårblomma och det är ju vad som behövs dessa vintriga dagar.


En vit ranunkel på verandabordet.



Och så kan man sitta ner i korgstolen och dofta på blommorna.Den runda kudden är sydd av gammalt sänglinne.Lite blandning av spetsar i mitten.

Igår var min  vän Mia hos mig och gav mig en nyckel till bloggvärlden. .Choklad och kaffe fanns också med i paketet.Hon uppmuntrade mig så att jag vågar att själv försöka visa lite av mitt  liv i Fållorna.
Jag har ju följt många bloggar som anonym under 2-3 år,men nu var det dags för mig att starta en blogg. Jag har fått så mycket inspiration under dessa år,så jag hoppas att någon kan finna inspiration från mig.Just nu känns det riktigt roligt att komma igång. Mitt förhållande till datorer är inte det bästa, men jag hoppas att jag kan lära mig vad jag behöver.
Tack snälla No47-Mia för din hjälp och för att jag får vara din vän.

Om inte vi ses innan så önskar jag alla en trevlig helg!

Vänligaste hälsningar från Margareta


onsdag 24 februari 2010

Glasverandan



Nu öppnar jag upp min bloggvärld.
Ett litet besök i glasverandan
som är det ljusaste rummet sommar som vinter.
Idag när solen sken och snön gnistrade var det bländande ljus.
11-kaffe här gör gott för både kropp och själ.







Detaljbild från verandan.
Gammalt trädgårdsbord med muhlenbeckia.
Mormors andaktsbok på hemvävd handduk.
Liten spetsklädd gren som kronan på verket.


Ha en bra dag
Margareta